Jablečný ocet je ovocný ocet vyrobený fermentací (kvašením) jablečné šťávy a to bez přidání kvasinek či bakterií octového kvašení a bez tepelného ošetření. Jedná se tedy o jablečný ocet nepasterizovaný. Jeho vůně a chuť je velmi aromatická a výrazná. Octové kvašení probíhá ve dvou fázích – nejdříve kvasinky spotřebují cukr a vyrobí alkohol. Poté se zapojí jiný druh kvasinek, konkrétně z rodu Acetobacter, a ty zpracují přítomný alkohol (etanol) na ocet, resp. kyselinu octovou. Následně se ocet... Celý popis
Koupit za 311 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Popis
Jablečný ocet je ovocný ocet vyrobený fermentací (kvašením) jablečné šťávy a to bez přidání kvasinek či bakterií octového kvašení a bez tepelného ošetření. Jedná se tedy o jablečný ocet nepasterizovaný. Jeho vůně a chuť je velmi aromatická a výrazná.
Octové kvašení probíhá ve dvou fázích – nejdříve kvasinky spotřebují cukr a vyrobí alkohol. Poté se zapojí jiný druh kvasinek, konkrétně z rodu Acetobacter, a ty zpracují přítomný alkohol (etanol) na ocet, resp. kyselinu octovou. Následně se ocet nechává zrát - čím déle, tím lépe. Námi nabízený produkt je filtrovaný a nepasterizovaný.
Použití v kuchyni je velmi široké a zahrnuje ochucování salátových dresinků, marinád, čatní, k čerstvé zelenině, k přípravě marinád na maso, konzervování potravin. Jablečný ocet se také využívá jako pomocník při hubnutí, pročišťuje organismus, na koupele rukou a pleti, pro oplachování vlasů po umytí (dodává lesk).
Jablečný ocet se používá i jako doplněk stravy. Různé zdroje uvádí že obsahuje důležité složky jako vápník, draslík, hořčík, vitamín C, B1, B2, B6 i biotin.
Složení: ocet kvasný ovocný, pitná voda
Obsah kyseliny octové: 5%
Skladování: v suchu, chraňte před přímým slunečním zářením
Výživové hodnoty na 100 ml:
Energetická hodnota
Octové kvašení probíhá ve dvou fázích – nejdříve kvasinky spotřebují cukr a vyrobí alkohol. Poté se zapojí jiný druh kvasinek, konkrétně z rodu Acetobacter, a ty zpracují přítomný alkohol (etanol) na ocet, resp. kyselinu octovou. Následně se ocet nechává zrát - čím déle, tím lépe. Námi nabízený produkt je filtrovaný a nepasterizovaný.
Použití v kuchyni je velmi široké a zahrnuje ochucování salátových dresinků, marinád, čatní, k čerstvé zelenině, k přípravě marinád na maso, konzervování potravin. Jablečný ocet se také využívá jako pomocník při hubnutí, pročišťuje organismus, na koupele rukou a pleti, pro oplachování vlasů po umytí (dodává lesk).
Jablečný ocet se používá i jako doplněk stravy. Různé zdroje uvádí že obsahuje důležité složky jako vápník, draslík, hořčík, vitamín C, B1, B2, B6 i biotin.
Složení: ocet kvasný ovocný, pitná voda
Obsah kyseliny octové: 5%
Skladování: v suchu, chraňte před přímým slunečním zářením
Výživové hodnoty na 100 ml:
Energetická hodnota
Parametry
Výrobce | Kávoviny |