Lanýže – vzácný poklad přírody Lanýže jsou jedny z nejvzácnějších a nejcennějších hub na světě, známé pro své intenzivní aroma a bohatou chuť. Tyto podzemní houby se nacházejí v symbióze s kořeny stromů, zejména dubů a lísek, a jejich sběr vyžaduje speciálně vycvičené psy. V gastronomii jsou lanýže ceněny jako luxusní ingredience, která dokáže povznést i jednoduché pokrmy na gurmánskou úroveň. S 15% podílem lanýžů naše máslo dodává jídlu neodolatelnou chuťovou hloubku a jedinečnou vůni. Všestranné... Celý popis

Koupit za 499 Kč

Popis

Lanýže – vzácný poklad přírody

Lanýže jsou jedny z nejvzácnějších a nejcennějších hub na světě, známé pro své intenzivní aroma a bohatou chuť. Tyto podzemní houby se nacházejí v symbióze s kořeny stromů, zejména dubů a lísek, a jejich sběr vyžaduje speciálně vycvičené psy. V gastronomii jsou lanýže ceněny jako luxusní ingredience, která dokáže povznést i jednoduché pokrmy na gurmánskou úroveň. S 15% podílem lanýžů naše máslo dodává jídlu neodolatelnou chuťovou hloubku a jedinečnou vůni.

Všestranné použití

Naše přepuštěné lanýžové máslo je ideální pro širokou škálu pokrmů. Skvěle se hodí k dochucení vaječných, bramborových a smetanových pokrmů, grilovaných steaků nebo ryb, teplé pečené zeleniny a čerstvé bagety. Přidáním této delikatesy získá každé jídlo jedinečnou kulinářskou notu, která potěší vaše chuťové buňky.

Trvanlivost a skladování

Tato delikatesa je bez chlazení trvanlivá až jeden rok, což z ní činí ideální doplněk do vaší spíže. Jakmile máslo otevřete, můžete jeho trvanlivost prodloužit až na jeden rok zmrazením. Používáme sklenice, které jsou odolné vůči mrazu, a máslo tak můžete snadno dávkovat pomocí horkého nože podle potřeby.

Recept: Linguine s krevetami a lanýžovým máslem
Suroviny:

- 150 g linguine

- 3 černé tygří krevety, očištěné a oloupané

- 100 ml suchého bílého vína

- Olivový olej

- 1 citron, šťáva a nastrouhaná kůra

- 1 šalotka, jemně nakrájená

- 1 stroužek česneku, jemně nasekaný

- ½ chilli papričky, jemně nasekaná

- 1 lžíce lanýžového másla

- Volitelně: 1 lžička lanýžového olivového oleje

- Petrželka, jemně nasekaná

- Sůl a pepř

Pro 1 osobu
Doba přípravy: 20 minut

Příprava:

Krok 1: Uvařte linguine podle návodu do al dente konzistence.

Krok 2: Zahřejte olivový olej na pánvi a osmahněte šalotku, česnek a chilli papričku. Přidejte krevety a smažte je dozlatova. Poté přilijte bílé víno a nechte krátce provařit.

Krok 3: Sceďte těstoviny a uchovejte si trochu vody z těstovin. Těstoviny přidejte na pánev ke krevetám, přidejte citronovou šťávu a kůru, lanýžové máslo a vše promíchejte. Podle potřeby přidejte vodu z těstovin a vše důkladně promíchejte. Ochutnejte se solí a pepřem, ozdobte nasekanou petrželkou a ihned podávejte.

Složení

Máselný tuk, slunečnicový olej, lanýže 15 %, sůl, modifikovaný škrob, aroma. Rozmražené.

Alergeny

Mléko a mléčné výrobky (včetně laktózy).

Výživové hodnoty na 100 g

Energie:
2882 kJ / 701 kcal

Tuky:
76,6 g

   - z toho nasycené mastné kyseliny:
43,7 g

Sacharidy:
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Trüffelmanufaktur