Bulgur můžete připravovat na sladko i na slano a v pokrmech dobře nahradí nebo doplní rýži. Uvaříte s ním voňavý pilaf nebo rychlý salát tabouleh. Bulgur je vhodný i na přípravu karbanátků, zeleninových placiček a sladkých kaší. Bulgur si připravovali už starověcí Babyloňané, Chetité a Židé. Ječmenný bulgur se vyrábí ze zrn ječmene, které se nejdříve očistí a předvaří, potom usuší a nakonec naláme na menší kousky. Díky této úpravě má delší trvanlivost a je rychle uvařený. Tipy na použití: - Bulgurem... Celý popis

Koupit za 37 Kč

Popis

Bulgur můžete připravovat na sladko i na slano a v pokrmech dobře nahradí nebo doplní rýži. Uvaříte s ním voňavý pilaf nebo rychlý salát tabouleh. Bulgur je vhodný i na přípravu karbanátků, zeleninových placiček a sladkých kaší.

Bulgur si připravovali už starověcí Babyloňané, Chetité a Židé. Ječmenný bulgur se vyrábí ze zrn ječmene, které se nejdříve očistí a předvaří, potom usuší a nakonec naláme na menší kousky. Díky této úpravě má delší trvanlivost a je rychle uvařený.

Tipy na použití:

- Bulgurem můžete úspěšně nahradit nebo doplnit rýži – ať už jako přílohu, nebo v rizotech a paellách.

- V kombinaci s luštěninami, třeba čočkou nebo cizrnou vynikne jeho jemná oříšková chuť.

- Ochuceným bulgurem můžete plnit a zapékat zeleninu, třeba rajčata, papriky nebo cukety.

- Bulgur se dá použít i do moučníků a sladkých jídel – dobrý je bulgur na sladko, uvařený na kaši například s vanilkou a skořicí. Nebo vmíchejte uvařený a vychladlý bulgur do těsta na cookies.

Recepty:

- Bulgurová kaše
bulgur uvařte v rostlinném mléce, přidejte sušené ovoce, oříšky, semínka a dochuťte sirupem

- Bulgurové rizoto

- Švestkovo-pomerančový bulgur

- Zapečená rajčata s bulgurem a nivou
6 velkých rajčat
150 g bulguru
50 g tmavozelené čočky
100 g bio balkánu nebo veganského sýra Cheezly
1 žlutá paprika
1 červená cibule
1 lžička zeleninového bujonu Würzl
4 lžíce olivového oleje
čerstvé bylinky (hladkolistá petržel nebo koriandr)

- Rajčata omyjte, odkrojte spodek a opatrně vydlabejte. Vydlabanou dužinu můžete použít do zeleninového salátu nebo na přípravu polévky.

- Čočku a bulgur uvařte do měkka a ochuťte bujonem.

- Na oleji osmahněte na kostičky nakrájenou červenou cibuli, přidejte nakrájenou papriku a orestujte.

- Vmíchejte do bulguru společně s nakrájenou nivou, uvařenou čočkou a bylinkami.

- Směsí naplňte rajčata a v předehřáté troubě zapečte 10–15 minut při 180 °C.

Složení:
JEČMEN*. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství

Alergeny:
Lepek

Skladování:
Při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti do 70 %.

Legislativní zařazení:
Obilný mlýnský výrobek - obilovina pro přímou spotřebu.

Země původu:
Německo

Certifikace:
CZ-BIO-001

BIO:
Ano

Příprava / určení:
Vařte v 2,5 násobném množství mírně osolené vody 7 minut, nechte dojít pod pokličkou 10 minut.
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Country life
Hmotnost 250 g
Bio ano