GRIZLY Quinoa červená 500 g Administrativní zařazení: Obiloviny a výrobky z nich Složení: Quinoa červená 100 % Země původu: Peru, Bolivie Skladování: Uchovejte v suchu a chladu Balení: Znovuuzavíratelný PP obal nebo vakuováno v PP obalu (během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu) Vlastnosti a výhody: Quinoa neboli merlík čilský je populární bezlepková pseudoobilovina. Kromě nejznámější bílé, existuje ještě červená a černá. Všechny tři základní druhy mají významné... Celý popis
Koupit za 89 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Grizly Quinoa červená 500 g
Doprava:
49 Kč
89 Kč
Koupit za 89 Kč
Quinoa červená 500 g
Doprava:
69 Kč
Skladem
175 Kč
Koupit za 175 Kč
GRIZLY Quinoa červená 500 g
Doprava:
59 Kč
Skladem
79 Kč
Koupit za 79 Kč
Grizly Quinoa červená 500g
Doprava:
54 Kč
Skladem
79 Kč
Koupit za 79 Kč
Popis
GRIZLY Quinoa červená 500 g
Administrativní zařazení: Obiloviny a výrobky z nich
Složení: Quinoa červená 100 %
Země původu: Peru, Bolivie
Skladování: Uchovejte v suchu a chladu
Balení: Znovuuzavíratelný PP obal nebo vakuováno v PP obalu (během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu)
Vlastnosti a výhody: Quinoa neboli merlík čilský je populární bezlepková pseudoobilovina. Kromě nejznámější bílé, existuje ještě červená a černá. Všechny tři základní druhy mají významné nutriční vlastnosti. Quinoa červená je vhodná pro sportovce, protože přináší rychlou energii, sílu a vytrvalost, pozitivně působí na svaly a tkáně. Pochází z Jižní Ameriky, kde ji starověcí Aztékové a Inkové považovali za posvátnou a za "matku zrn". V dnešní době se stala trendem zdravé výživy a měla by být součástí vyváženého jídelníčku každé domácnosti. Obsahuje veliké množství bílkoviny a vlákniny, vyvážené množství aminokyselin, a také širokou škálu vitamínů a minerálních látek (A, B, C, hořčík, vápník, železo, fosfor, mangan, měď, zinek).
Použití: Hodí se do spousty typů pokrmů, používá se jako příloha i jako součást hlavního jídla. Dá se kombinovat se zeleninou, masem, ale také se sušeným ovocem (švestky, meruňky, brusinky) nebo oříšky (mandle, kešu, para ořechy) a semínky (lněné, chia, slunečnicové). Výborně chutná také s luštěninami, kde společně tvoří nutričně velmi výživnou kombinaci. Ještě lepší chuti dosáhneme, pokud namísto čisté vody použijeme při vaření například zeleninový nebo kuřecí vývar, ale také bylinky, cibuli a česnek.
Způsob přípravy: Před vařením doporučujeme dobře propláchnout nejlépe v sítku tak, abychom zabránili nahořklé chuti. Na jeden hrnek potřebujeme přibližně dvojnásobné množství vody, avšak získáme téměř trojnásobné množství quinoy. Vaříme jako rýži, dokud se voda neodpaří, asi 15 - 20 minut
Více informací o quinoe a jejích vlastnostech si můžete přečíst v našem medvědím blogu. Zajímavé recepty a nápady také naleznete v našem magazínu.
Quinoa červená je další druh populární bezlepkové pseudoobiloviny Quinoy neboli merlíku čilského. Je vhodná pro sportovce, protože přináší rychlou energii, sílu a vytrvalost, pozitivně působí na svaly a tkáně.
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota:
1484 kJ / 351 kcal
Tuky:
5 g
z toho nasycené mastné kyseliny:
0,5 g
Sacharidy:
58,5 g
z toho cukry:
2 g
Bílkoviny:
14,8 g
Vláknina:
6,6 g
Sůl:
0,02 g
Administrativní zařazení: Obiloviny a výrobky z nich
Složení: Quinoa červená 100 %
Země původu: Peru, Bolivie
Skladování: Uchovejte v suchu a chladu
Balení: Znovuuzavíratelný PP obal nebo vakuováno v PP obalu (během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu)
Vlastnosti a výhody: Quinoa neboli merlík čilský je populární bezlepková pseudoobilovina. Kromě nejznámější bílé, existuje ještě červená a černá. Všechny tři základní druhy mají významné nutriční vlastnosti. Quinoa červená je vhodná pro sportovce, protože přináší rychlou energii, sílu a vytrvalost, pozitivně působí na svaly a tkáně. Pochází z Jižní Ameriky, kde ji starověcí Aztékové a Inkové považovali za posvátnou a za "matku zrn". V dnešní době se stala trendem zdravé výživy a měla by být součástí vyváženého jídelníčku každé domácnosti. Obsahuje veliké množství bílkoviny a vlákniny, vyvážené množství aminokyselin, a také širokou škálu vitamínů a minerálních látek (A, B, C, hořčík, vápník, železo, fosfor, mangan, měď, zinek).
Použití: Hodí se do spousty typů pokrmů, používá se jako příloha i jako součást hlavního jídla. Dá se kombinovat se zeleninou, masem, ale také se sušeným ovocem (švestky, meruňky, brusinky) nebo oříšky (mandle, kešu, para ořechy) a semínky (lněné, chia, slunečnicové). Výborně chutná také s luštěninami, kde společně tvoří nutričně velmi výživnou kombinaci. Ještě lepší chuti dosáhneme, pokud namísto čisté vody použijeme při vaření například zeleninový nebo kuřecí vývar, ale také bylinky, cibuli a česnek.
Způsob přípravy: Před vařením doporučujeme dobře propláchnout nejlépe v sítku tak, abychom zabránili nahořklé chuti. Na jeden hrnek potřebujeme přibližně dvojnásobné množství vody, avšak získáme téměř trojnásobné množství quinoy. Vaříme jako rýži, dokud se voda neodpaří, asi 15 - 20 minut
Více informací o quinoe a jejích vlastnostech si můžete přečíst v našem medvědím blogu. Zajímavé recepty a nápady také naleznete v našem magazínu.
Quinoa červená je další druh populární bezlepkové pseudoobiloviny Quinoy neboli merlíku čilského. Je vhodná pro sportovce, protože přináší rychlou energii, sílu a vytrvalost, pozitivně působí na svaly a tkáně.
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota:
1484 kJ / 351 kcal
Tuky:
5 g
z toho nasycené mastné kyseliny:
0,5 g
Sacharidy:
58,5 g
z toho cukry:
2 g
Bílkoviny:
14,8 g
Vláknina:
6,6 g
Sůl:
0,02 g
Parametry
Výrobce | Grizly |
Hmotnost | 500 g |