Složení: jáhly. Výživové údaje na 100 g výrobku: energetická hodnota: 1514 kJ / 361,78 kcal; tuky: 4,2 g; nasycené mastné kyseliny: 0,72 g; sacharidy: 72,9 g; cukry: - g; bílkoviny: 11 g; sůl: 0,013 g. Země původu: Ukrajina. Skladujte: Skladujte v suchu a chladu. Použití: Jáhly neboli proso jsou dříve tradiční slovanskou surovinou se širokým využitím a velice jednoduchou přípravou. V našich jídelníčcích si pomalu získávají opět své místo, na dlouhou dobu je nahradila éra rýže, brambor nebo kukuřice.... Celý popis
Koupit za 29 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Jáhly, Provita Gramáž: 500g
Doprava:
69 Kč
Skladem
29 Kč
Koupit za 29 Kč
Jáhly 500g Provita
Doprava:
36 Kč
Skladem
20 Kč
Koupit za 20 Kč
Popis
Složení: jáhly.
Výživové údaje na 100 g výrobku:
energetická hodnota: 1514 kJ / 361,78 kcal;
tuky: 4,2 g;
nasycené mastné kyseliny: 0,72 g;
sacharidy: 72,9 g;
cukry: - g;
bílkoviny: 11 g;
sůl: 0,013 g.
Země původu: Ukrajina.
Skladujte: Skladujte v suchu a chladu.
Použití: Jáhly neboli proso jsou dříve tradiční slovanskou surovinou se širokým využitím a velice jednoduchou přípravou. V našich jídelníčcích si pomalu získávají opět své místo, na dlouhou dobu je nahradila éra rýže, brambor nebo kukuřice.
Původem jáhly pocházejí z Asie, konkrétně z Himalájí, oblíbené jsou především v Číně a Indii. Jáhly se získávají šetrným vyloupnutím zrníček z bezlepkové obiloviny prosa setého. Nevylouplá zrnka slouží jako krmivo pro ptáky.
Díky své jemné neutrální chutí můžeme jáhly v kuchyni využít nasladko i naslano. Výborné jsou např. v polévkách jako zavářka, v salátech, rizotech, zapékané se zeleninou nebo jakou součást náplní a fáší. V o něco tradičnějším pojetí – na sladko, jsou oblíbené jáhlové knedlíky, nákypy, ranní kaše, placky, korpusy na dorty, muffiny, bábovky, …
Příprava:
Propláchnuté jáhly vařte v poměru 1 : 2 (jáhly : voda) s kapkou oleje na mírném ohni dokud se voda nevstřebá (cca 10 - 15 minut).
Výživové údaje na 100 g výrobku:
energetická hodnota: 1514 kJ / 361,78 kcal;
tuky: 4,2 g;
nasycené mastné kyseliny: 0,72 g;
sacharidy: 72,9 g;
cukry: - g;
bílkoviny: 11 g;
sůl: 0,013 g.
Země původu: Ukrajina.
Skladujte: Skladujte v suchu a chladu.
Použití: Jáhly neboli proso jsou dříve tradiční slovanskou surovinou se širokým využitím a velice jednoduchou přípravou. V našich jídelníčcích si pomalu získávají opět své místo, na dlouhou dobu je nahradila éra rýže, brambor nebo kukuřice.
Původem jáhly pocházejí z Asie, konkrétně z Himalájí, oblíbené jsou především v Číně a Indii. Jáhly se získávají šetrným vyloupnutím zrníček z bezlepkové obiloviny prosa setého. Nevylouplá zrnka slouží jako krmivo pro ptáky.
Díky své jemné neutrální chutí můžeme jáhly v kuchyni využít nasladko i naslano. Výborné jsou např. v polévkách jako zavářka, v salátech, rizotech, zapékané se zeleninou nebo jakou součást náplní a fáší. V o něco tradičnějším pojetí – na sladko, jsou oblíbené jáhlové knedlíky, nákypy, ranní kaše, placky, korpusy na dorty, muffiny, bábovky, …
Příprava:
Propláchnuté jáhly vařte v poměru 1 : 2 (jáhly : voda) s kapkou oleje na mírném ohni dokud se voda nevstřebá (cca 10 - 15 minut).
Parametry
Výrobce | Provita |
Hmotnost | 500 g |
Druh | jáhly |
Bio | ne |