Pohanka nepatří mezi typické obiloviny, její semena jsou moučnatá a používají se k výrobě mouky. Pohanka je lehce stravitelná plodina, přirozeně bezlepková. Ceněna je především pro vysoký obsah vitamínu P (rutinu). Pohanka obsahuje 18 různých aminokyselin. Dále obsahuje zinek, měď, selen, mangan a další stopové prvky. Z vitamínů obsahuje například vitamíny skupiny B - vitamin B1 (thiamin), vitamín B2 (riboflavin), vitamin B3 (niacin), vitamín C a E. Pohanka je nejlepším přírodním zdrojem rutinu,... Celý popis
Koupit za 325 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Popis
Pohanka nepatří mezi typické obiloviny, její semena jsou moučnatá a používají se k výrobě mouky. Pohanka je lehce stravitelná plodina, přirozeně bezlepková. Ceněna je především pro vysoký obsah vitamínu P (rutinu). Pohanka obsahuje 18 různých aminokyselin. Dále obsahuje zinek, měď, selen, mangan a další stopové prvky. Z vitamínů obsahuje například vitamíny skupiny B - vitamin B1 (thiamin), vitamín B2 (riboflavin), vitamin B3 (niacin), vitamín C a E.
Pohanka je nejlepším přírodním zdrojem rutinu, který je důležitý pro cévní pružnost. Rutin v pohance výrazně zlepšuje nebo zastaví zhoršování stavu křečových žil na nohou. Rutin, quercetin a některé jiné polyfenoly mohou být v mírném množství potenciálními antikarcinogeny proti rakovině střeva a jiných orgánů. Fenolové sloučeniny můžou snižovat hladinu krevního cukru a lipidů a přispívat tak k hypocholesterolemickému účinku pohanky.
Pohankové kroupy jsou výborné na přípravu risot (kroupot), jako příloha k masovým i zeleninovým pokrmům, můžete je přidat do salátů, karbenátků, zapékat je v různých slaných i sladkých variacích, přiravit z nich snídaňové kaše (více je rozvaříte) apod.
Návod k přípravě: Pohanku před tepelnou úpravou propláchněte horkou vodou. Lze připravovat na sladko v podobě kaší, nákypů, koláčů nebo na slano jako rizoto.
Složení: Pohanka loupaná kroupa 100%.
Výživové údaje na 100g:
Energetická hodnota 1448kJ (346kcal)
Tuky 2,7g ; z toho nasycené mastné kyseliny 0,6g
Sacharidy 75,0g ; z toho cukry 0,0g
Vláknina
Bílkoviny 0,8g
Sůl 0,01g
Skladování: Skladujte v suchu, chladu a temnu. Chraňte před přímým slunečním zářením.
Země původu: Polsko
Balení a distribuce: Vega Provita s.r.o., třída T. G. Masaryka 1131, 738 01 Frýdek-Místek, Česká republika.
Pohanka je nejlepším přírodním zdrojem rutinu, který je důležitý pro cévní pružnost. Rutin v pohance výrazně zlepšuje nebo zastaví zhoršování stavu křečových žil na nohou. Rutin, quercetin a některé jiné polyfenoly mohou být v mírném množství potenciálními antikarcinogeny proti rakovině střeva a jiných orgánů. Fenolové sloučeniny můžou snižovat hladinu krevního cukru a lipidů a přispívat tak k hypocholesterolemickému účinku pohanky.
Pohankové kroupy jsou výborné na přípravu risot (kroupot), jako příloha k masovým i zeleninovým pokrmům, můžete je přidat do salátů, karbenátků, zapékat je v různých slaných i sladkých variacích, přiravit z nich snídaňové kaše (více je rozvaříte) apod.
Návod k přípravě: Pohanku před tepelnou úpravou propláchněte horkou vodou. Lze připravovat na sladko v podobě kaší, nákypů, koláčů nebo na slano jako rizoto.
Složení: Pohanka loupaná kroupa 100%.
Výživové údaje na 100g:
Energetická hodnota 1448kJ (346kcal)
Tuky 2,7g ; z toho nasycené mastné kyseliny 0,6g
Sacharidy 75,0g ; z toho cukry 0,0g
Vláknina
Bílkoviny 0,8g
Sůl 0,01g
Skladování: Skladujte v suchu, chladu a temnu. Chraňte před přímým slunečním zářením.
Země původu: Polsko
Balení a distribuce: Vega Provita s.r.o., třída T. G. Masaryka 1131, 738 01 Frýdek-Místek, Česká republika.
Parametry
Výrobce | Provita |