Ocet balsamico - vyniká příjemnou chutí, která dokáže obohatit nejen různé saláty, ale i marinády či drůbež a červená masa. Málokdo ví, že balsamico nejen dobře chutná, ale pomáhá i celému organismu. Nejvíce tento druh octu ocení lidé, kteří chtějí zhubnout nějaké to kilo, protože balsamico ocet zlepšuje trávení a potlačuje chuť k jídlu, což uvítají lidé na dietě. Navíc zrychluje spalování tuků a pomáhá detoxikovat organismus. Může ulevit od průjmu a díky obsaženému draslíku, fosforu a hořčíku,... Celý popis
Koupit za 99 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Popis
Ocet balsamico - vyniká příjemnou chutí, která dokáže obohatit nejen různé saláty, ale i marinády či drůbež a červená masa. Málokdo ví, že balsamico nejen dobře chutná, ale pomáhá i celému organismu. Nejvíce tento druh octu ocení lidé, kteří chtějí zhubnout nějaké to kilo, protože balsamico ocet zlepšuje trávení a potlačuje chuť k jídlu, což uvítají lidé na dietě. Navíc zrychluje spalování tuků a pomáhá detoxikovat organismus. Může ulevit od průjmu a díky obsaženému draslíku, fosforu a hořčíku, pomáhá regulovat úroveň cholesterolu, čímž snižuje krevní tlak. Ochraňuje tepny před jejich kornatěním. V babských radách se dočteme, že balsamico zkrášluje naše vlasy a také omezuje plešatění. Lze jej použít na pleť.
Jak se balsamico ocet vyrábí?
Způsob výroby není nikterak snadný. Z metráku hroznů se nejdříve získá cca sedmdesát litrů moštu, který se nechá ohříváním mírně zhoustnout. Poté dochází k postupné přeměně tekutiny na alkohol, a z tohoto procesu vzniká jeden z nechutnějších octů - BALSAMICO. Ocet pak dozrává tři roky v dřevěných sudech, ovšem ty nejkvalitnější octy mohou takto zrát i půl století. Čím starší, tím chutnější (kvalitnější), ale také dražší ocet!
Na co bychom si při nákupu balsamica měli dávat pozor (?) - pokud na kupované láhvi není nápis Aceto balsamico tradizionale (di Reggia Emilia nebo di Modena), tak nejde o ocet vyráběný tradičním způsobem, ale o jeho průmyslovou variantu.
Níže uvedený odkaz souvisí s problematikou potravin, které se stávají spíše (ne)potravou, ale nevýživnou hmotou vykazující neuvěřitelný zisk, který budou muset jednou naši pravnuci poškozené přírodě zpětně (draze vracet) zaplatit!
http://www.cez-okno.net/clanok/proc-jime-to-co-chteji-ostatni
Jak se balsamico ocet vyrábí?
Způsob výroby není nikterak snadný. Z metráku hroznů se nejdříve získá cca sedmdesát litrů moštu, který se nechá ohříváním mírně zhoustnout. Poté dochází k postupné přeměně tekutiny na alkohol, a z tohoto procesu vzniká jeden z nechutnějších octů - BALSAMICO. Ocet pak dozrává tři roky v dřevěných sudech, ovšem ty nejkvalitnější octy mohou takto zrát i půl století. Čím starší, tím chutnější (kvalitnější), ale také dražší ocet!
Na co bychom si při nákupu balsamica měli dávat pozor (?) - pokud na kupované láhvi není nápis Aceto balsamico tradizionale (di Reggia Emilia nebo di Modena), tak nejde o ocet vyráběný tradičním způsobem, ale o jeho průmyslovou variantu.
Níže uvedený odkaz souvisí s problematikou potravin, které se stávají spíše (ne)potravou, ale nevýživnou hmotou vykazující neuvěřitelný zisk, který budou muset jednou naši pravnuci poškozené přírodě zpětně (draze vracet) zaplatit!
http://www.cez-okno.net/clanok/proc-jime-to-co-chteji-ostatni