Toto přepuštěné máslo neboli ghí pochází z mléka z České Republiky. Své kořeny má v Indii, ale i v Evropě se těší velké oblibě. Velkými přednostmi jsou dlouhá trvanlivost oproti klasickému máslu a využití při vyšších teplotách. Už naši předkové si máslo přepouštěly a skladovaly v období přebytků.  Ghí se skvěle hodí na smažení a pečení. Přepaluje se až okolo 250 stupňů a to je dokonce ještě víc než u sádla. Získáváme ho pomalým vařením neboli přepouštěním másla, kdy se vypařuje voda a vysrážené... Celý popis

Koupit za 377 Kč

Popis

Toto přepuštěné máslo neboli ghí pochází z mléka z České Republiky. Své kořeny má v Indii, ale i v Evropě se těší velké oblibě. Velkými přednostmi jsou dlouhá trvanlivost oproti klasickému máslu a využití při vyšších teplotách. Už naši předkové si máslo přepouštěly a skladovaly v období přebytků. 

Ghí se skvěle hodí na smažení a pečení. Přepaluje se až okolo 250 stupňů a to je dokonce ještě víc než u sádla. Získáváme ho pomalým vařením neboli přepouštěním másla, kdy se vypařuje voda a vysrážené bílkoviny na povrchu se postupně odebírají. Ghí pak obsahuje minimální množství laktózy a mléčné bílkoviny a lépe je tak snášeno i lidmi s intolerancemi na tyto složky.

OBJEM: 425 ml
ZEMĚ PŮVODU: Česká republika
POUŽITÍ: Ghí používáme místo másla na vaření, pečení i smažení, na kaše, do dezertů, těst atd. Je velmi vhodné k ošetření suché pokožky a jako základ mastí.
SLOŽENÍ: bio bezvodý mléčný tuk
UPOZORNĚNÍ PRO ALERGIKY: Přepuštěné máslo obsahuje stopy laktózy a mléčné bílkoviny.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:

Energetická hodnota
3678 kJ/895 kcal

Tuky
99,4 g

z toho nasycené mastné kyseliny
58,6 g

Sacharidy
Zobrazit více

Parametry

Výrobce BioNebio