Květový med je typický světlou barvou a díky vyššímu obsahu jednoduchých cukrů nejlépe stravitelným druhem medu. Včely jej vytváří na jaře z nektaru sesbíraného z nejrůznějších druhů květů. Je to med nejvhodnější pro běžnou denní spotřebu, díky své stravitelnosti je v rozumné míře nejvhodnější zejména pro děti a starší lidi. Med pochází od zkušených včelařů a včelařek z celé Moravy a Slezska. Koupí tohoto medu podpoříte malé lokální včelaře. Krystalizace Přirozenou vlastností medu je jeho krystalizace.... Celý popis

Koupit za 356 Kč

Popis

Květový med je typický světlou barvou a díky vyššímu obsahu jednoduchých cukrů nejlépe stravitelným druhem medu. Včely jej vytváří na jaře z nektaru sesbíraného z nejrůznějších druhů květů. Je to med nejvhodnější pro běžnou denní spotřebu, díky své stravitelnosti je v rozumné míře nejvhodnější zejména pro děti a starší lidi.

Med pochází od zkušených včelařů a včelařek z celé Moravy a Slezska. Koupí tohoto medu podpoříte malé lokální včelaře.

Krystalizace

Přirozenou vlastností medu je jeho krystalizace. Květové medy krystalizují poměrně rychle, lesní medy pak pomaleji. Rovnoměrná krystalizace medu je však známka jeho pravosti a kvality, není třeba se jí obávat.

Pokud chcete mít med opět tekutý, stačí sklenici ponořit do teplé vody o teplotě do +40°C, dokud se med nerozpustí. Med lze rozpouštět opakovaně, aniž by došlo k ovlivnění jeho kvality. Med nerozpouštějte na vyšší teplotu, pak dochází k nenávratné ztrátě přírodních enzymů, přestává krystalizovat a stává se z něj obyčejné sladidlo srovnatelné s cukrem.

Jak med skladovat? 

Med skladujte v pokojových teplotách do +25°C.

Med uchovávejte v zavřené nádobě, má totiž ve zvyku pohlcovat okolní vlhkost a pachy. Trvanlivost kvalitního medu ve správných podmínkách je takřka neomezená.

 
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Číhala
Hmotnost 900 g
Druh luční
Bio ne