Naše ghí se vyrábí z másla z českého mléka a má typickou příjemnou chuť a vůni. Přepuštěné máslo neboli ghí se tradičně používá nejen v Indii, ale i v Evropě. Jeho velkou výhodou je o hodně delší trvanlivost oproti máslu a naši předkové tak řešili přebytky mléka. Přepuštěné máslo má oproti klasickému máslu vyšší teplotu přepalování (cca 250 °C, vyšší než sádlo) a je tak vhodné i na smažení. Vyrábí se pomalým a šetrným vařením másla, během kterého se z másla vypařuje voda a na povrchu se usazují... Celý popis

Koupit za 253 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Naše ghí se vyrábí z másla z českého mléka a má typickou příjemnou chuť a vůni. Přepuštěné máslo neboli ghí se tradičně používá nejen v Indii, ale i v Evropě. Jeho velkou výhodou je o hodně delší trvanlivost oproti máslu a naši předkové tak řešili přebytky mléka. Přepuštěné máslo má oproti klasickému máslu vyšší teplotu přepalování (cca 250 °C, vyšší než sádlo) a je tak vhodné i na smažení. Vyrábí se pomalým a šetrným vařením másla, během kterého se z másla vypařuje voda a na povrchu se usazují vysrážené bílkoviny, které se odebírají. Díky tomu obsahuje ghí pouze stopová množství laktózy a mléčných bílkovin a je obvykle dobře snášeno lidmi, kteří nemohou konzumovat mléko.

OBJEM: 210 ml
ZEMĚ PŮVODU: Česká republika
POUŽITÍ: Ghí používáme místo másla na vaření, pečení i smažení, na kaše, do dezertů, těst atd. Je velmi vhodné k ošetření suché pokožky a jako základ mastí.
SLOŽENÍ: bio bezvodý mléčný tuk
UPOZORNĚNÍ PRO ALERGIKY: Přepuštěné máslo obsahuje stopy laktózy a mléčné bílkoviny.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:

Energetická hodnota
3678 kJ/895 kcal

Tuky
99,4 g

z toho nasycené mastné kyseliny
58,6 g

Sacharidy
Zobrazit více

Parametry

Výrobce BioNebio
Druh Ghí
Bio ano