Směs na lněné bagety - bez lepku a jiných alergenů Bezlepková směs na lněné bagety je jedinečná svým složením. Tato směs byla speciálně vyvinuta tak, aby splňovala náročné požadavky osob trpících celiakií, histaminovou intolerancí či jinými druhy potravinových alergií. Neobsahuje proto lepek ani další alergeny, jako jsou například vejce, droždí či hydrogenované tuky. Bagety upečené z této směsi mají navíc lahodnou chuť, jsou křupavé a krásně voní. Složení zcela bez alergenů Tato bezlepková směs... Celý popis

Koupit za 149 Kč

Popis

Směs na lněné bagety - bez lepku a jiných alergenů
Bezlepková směs na lněné bagety je jedinečná svým složením. Tato směs byla speciálně vyvinuta tak, aby splňovala náročné požadavky osob trpících celiakií, histaminovou intolerancí či jinými druhy potravinových alergií.
Neobsahuje proto lepek ani další alergeny, jako jsou například vejce, droždí či hydrogenované tuky. Bagety upečené z této směsi mají navíc lahodnou chuť, jsou křupavé a krásně voní.

Složení zcela bez alergenů
Tato bezlepková směs na lněné bagety plně odpovídá náročným požadavkům na antialergení složení. Neobsahuje nic z toho, s čím mají lidé trpící různými druhy alergií, jako jsou celiakie či histaminová intolerance, problémy.
Nenajdete v ní tedy žádnou z následujících surovin nebo alergenů:

vejce, droždí ani kvásek
mléko a laktóza
lepek, pšeničný škrob
cukr
konzervační látky
kukuřičná či rýžová mouka
sója, lupina, sezam
hydrogenované tuky
GMO

Je proto vhodná nejen pro osoby s potravinovými alergiemi, ale i pro vegany.
Návod na přípravu jedné 90 g bagetky
Příprava lněných bagetek z této bezlepkové směsi vám zabere pouze pár minut – přibližně 7 minut příprava a 35 minut pečení. Chutnají výborně jak čerstvé, tak i druhý den po upečení. Jsou křupavé, lahodné a navíc dobře stravitelné.
Do 75 ml vlažné vody přidejte 10 ml čerstvé citrónové šťávy nebo jablečného octa a důkladně rozmíchejte. Přidejte 70 g této moučné směsi a rukama nebo za pomoci kuchyňského robota důkladně smíchejte.
Z takto připraveného těsta vyformujte bagetky libovolné velikosti, posypte moučnou směsí a propracujte znovu, poté těsto nechte odpočívat alespoň 5 minut. Pak už jen bagetku dejte na plech vystlaný pečícím papírem a potřete roztaveným kokosovým tukem. Pečte v předehřáté troubě při teplotě 200 stupňů alespoň 35 minut. Upečenou bagetku nechte na mřížce vychladnout.

Z jednoho balení 500 g upečete 8 bagetek a z 1000 g balení 16 bagetek.
Složení
Tapioková mouka (maniokový škrob), jáhlová mouka, mouka z jitrocele indického (Plantago ovata), lněná mouka, bambusová vláknina, jedlá soda, kyselina citrónová, himálajská sůl.

Výživové údaje na 100 g

Energie
1287 kJ / 301 kcal

Tuky
4,36 g

    z toho nasycené mastné kyseliny
0,54 g

Sacharidy
60,2 g

    z toho cukry
0,76 g

Vláknina
14,86 g

Bílkoviny
6,86 g

Sůl
1,22 g

Skladování
Skladujte v suchu a temnu, chraňte před teplem.
Vyrobeno
Slovensko
Zobrazit více