Základem poctivého ghí je nejkvalitnější máslo od farmářů z Vysočiny. Z něj pak díky osvědčené receptuře dostáváme to nejlepší - čistý máselný tuk, který má všestranné použití. Má unikátní chuť a lehce oříškové aroma. Smažení bez přepalování Dodává všem pokrmům lahodnou a jedinečnou chuť. Ghí se nepřipálí na pánvi, snáší vysoké teploty. Oproti klasickému máslu se nemusí uchovávat v lednici a nikdy vám nežlukne. Ačkoliv na západě není stále moc známé, ve východních kulturách je používáno po tisíce... Celý popis
Koupit za 251 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Ájurvédské Ghí 450 ml, Healing Nature
Doprava:
89 Kč
251 Kč
Koupit za 251 Kč
Popis
Základem poctivého ghí je nejkvalitnější máslo od farmářů z Vysočiny. Z něj pak díky osvědčené receptuře dostáváme to nejlepší - čistý máselný tuk, který má všestranné použití. Má unikátní chuť a lehce oříškové aroma.
Smažení bez přepalování
Dodává všem pokrmům lahodnou a jedinečnou chuť. Ghí se nepřipálí na pánvi, snáší vysoké teploty. Oproti klasickému máslu se nemusí uchovávat v lednici a nikdy vám nežlukne. Ačkoliv na západě není stále moc známé, ve východních kulturách je používáno po tisíce let a pomalu se i zde stává neodmyslitelnou součástí naší současné kuchyně.
Významně podporuje činnost jater, trávicího traktu, pomáhá vyživit kostní dřeň a nervovou tkáň. Obsahuje vitamín A, D, E, K a řadu minerálů. Lze použít vnitřně i vně, je totiž základem ájurvédských produktů na péči o kůži.
Ghí v ájurvédě
V ájurvédě platí za elixír života, neboť má omlazující a regenerační účinky. Ghí posiluje látkovou výměnu a obranné síly organismu. Podle ájurvédských pozorování a vědeckých výzkumů snižuje hladinu cholesterolu. Napomáhá detoxikaci, neboť váže v těle jedy, které jsou rozpustné v tuku, a odvádí je z těla ven.
Ájurvéda pohlíží na ghí jako na zásadní potravu pro zdravý vzhled, mentální rovnováhu, dobré trávení.
Ghí je tzv. tridóšické, vyrovnává v těle dóši - Vátu (dóša ovlivňující pohyblivost těla i mysli) a Pittu (ta kontroluje teplo a metabolismus), a je přijatelné i ve zdrženlivosti pro Kaphu.
Skvělé do sladkých i slaných pokrmů
Ghí se hodí na restování zeleniny, jako základ na polévku, omáčku, na jíšku, potírání palačinek nebo topinek, na pečení buchet, cukroví...
Využijete jej hlavně v teplé kuchyni - pro vaření, pečení, ale dá se použít i ve studené. Výborné pro smažení - nepřepaluje se, jelikož má vysoký kouřový bod. Možné je i vnější použití, např. na mírné popáleniny – pokud je ghí včas aplikováno na kůži, předejdeme puchýřům a zjizvením.
Složení: máselný tuk min. 99,3 %
Alergen: Může obsahovat stopy mléka.
Bez konzervantů, umělých barviv a parfemace, bez GMO, RAW food, BIO kvalita.
Upozornění: Skladujte v 5 až 20° C v šeru. Případná změna konzistence při vyšších teplotách není na závadu
Výživové údaje na 100 g:
Energetická hodnota 3700 kj / 883 kcal, Tuky 99,9 g - z toho nasycené mastné kyseliny 67,4 g, Sacharidy 0 g - z toho cukry 0 g, Bílkoviny
Smažení bez přepalování
Dodává všem pokrmům lahodnou a jedinečnou chuť. Ghí se nepřipálí na pánvi, snáší vysoké teploty. Oproti klasickému máslu se nemusí uchovávat v lednici a nikdy vám nežlukne. Ačkoliv na západě není stále moc známé, ve východních kulturách je používáno po tisíce let a pomalu se i zde stává neodmyslitelnou součástí naší současné kuchyně.
Významně podporuje činnost jater, trávicího traktu, pomáhá vyživit kostní dřeň a nervovou tkáň. Obsahuje vitamín A, D, E, K a řadu minerálů. Lze použít vnitřně i vně, je totiž základem ájurvédských produktů na péči o kůži.
Ghí v ájurvédě
V ájurvédě platí za elixír života, neboť má omlazující a regenerační účinky. Ghí posiluje látkovou výměnu a obranné síly organismu. Podle ájurvédských pozorování a vědeckých výzkumů snižuje hladinu cholesterolu. Napomáhá detoxikaci, neboť váže v těle jedy, které jsou rozpustné v tuku, a odvádí je z těla ven.
Ájurvéda pohlíží na ghí jako na zásadní potravu pro zdravý vzhled, mentální rovnováhu, dobré trávení.
Ghí je tzv. tridóšické, vyrovnává v těle dóši - Vátu (dóša ovlivňující pohyblivost těla i mysli) a Pittu (ta kontroluje teplo a metabolismus), a je přijatelné i ve zdrženlivosti pro Kaphu.
Skvělé do sladkých i slaných pokrmů
Ghí se hodí na restování zeleniny, jako základ na polévku, omáčku, na jíšku, potírání palačinek nebo topinek, na pečení buchet, cukroví...
Využijete jej hlavně v teplé kuchyni - pro vaření, pečení, ale dá se použít i ve studené. Výborné pro smažení - nepřepaluje se, jelikož má vysoký kouřový bod. Možné je i vnější použití, např. na mírné popáleniny – pokud je ghí včas aplikováno na kůži, předejdeme puchýřům a zjizvením.
Složení: máselný tuk min. 99,3 %
Alergen: Může obsahovat stopy mléka.
Bez konzervantů, umělých barviv a parfemace, bez GMO, RAW food, BIO kvalita.
Upozornění: Skladujte v 5 až 20° C v šeru. Případná změna konzistence při vyšších teplotách není na závadu
Výživové údaje na 100 g:
Energetická hodnota 3700 kj / 883 kcal, Tuky 99,9 g - z toho nasycené mastné kyseliny 67,4 g, Sacharidy 0 g - z toho cukry 0 g, Bílkoviny
Parametry
Výrobce | Healing nature |
Hmotnost | 450 g |
Druh | Ghí |