Využití: - rizoto - použijte bulgur místo rýže a smíchejte ho s oblíbenou zeleninou nebo s houbami - nádivka - bulgur nakombinujte například s paprikou, restovanou cibulkou, bazalkou a petrželkou - polévka - bulgur přidávejte do polévky třeba místo těstovin, stačí ho vložit do polévky ke konci vaření a povařit ho v polévce jen 10 minut - salát - zkuste smíchat uvařený bulgur s avokádem, ledovým salátem, cizrnou a balkánským sýrem, dochucujte solí, pepřem a citrónovou šťávou - kaše - namočte... Celý popis
Koupit za 62 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Bulgur špaldový 250 g BIO COUNTRY LIFE
Doprava:
49 Kč
Skladem
62 Kč
Koupit za 62 Kč
Country Life Bio Bulgur špaldový 250 g
Doprava:
59 Kč
Skladem
59 Kč
Koupit za 59 Kč
Country Life, s.r.o. Bio bulgur špaldový 250g
Doprava:
80 Kč
Skladem
60 Kč
Koupit za 60 Kč
Country Life Bulgur špaldový 250 g BIO COUNTRY LIFE
Doprava:
89 Kč
Skladem
69 Kč
Koupit za 69 Kč
Bulgur špaldový Bio 250g Country life
Doprava:
120 Kč
Skladem
67 Kč
Koupit za 67 Kč
Popis
Využití:
- rizoto - použijte bulgur místo rýže a smíchejte ho s oblíbenou zeleninou nebo s houbami
- nádivka - bulgur nakombinujte například s paprikou, restovanou cibulkou, bazalkou a petrželkou
- polévka - bulgur přidávejte do polévky třeba místo těstovin, stačí ho vložit do polévky ke konci vaření a povařit ho v polévce jen 10 minut
- salát - zkuste smíchat uvařený bulgur s avokádem, ledovým salátem, cizrnou a balkánským sýrem, dochucujte solí, pepřem a citrónovou šťávou
- kaše - namočte datle do horké vody, nechte odstát, poté přidejte další vodu, přiveďte k varu a následně přisypte bulgur, trochu skořice a vařte 15 minut, po dovaření můžete přidat i arašídové máslo pro krémovitou konzistenci
Příprava bulguru je velmi snadná a podobná jako u kuskusu. Většinou spotřebuje až trojnásobek vody a můžete ho buď vařit 15 minut v kuse nebo stačí jen 5 minut a nechat ho dojít pod pokličkou. Je možné ho i nabobtnat zalitím studené vody. Nabobtání trvá přibližně hodinu.
Bulgur je tradičním pokrmem na Blízkém východě. Používá se hlavně na výrobu pilafů, kibbehy nebo salátů. U nás je méně známý, i když se nejedná o exotickou surovinu. Využíváme ho především jako přílohu nebo ho dáváme do nádivek, karbanátků a sekané.
Špalda je celkem zapomenutý druh rozpadavé pšenice, který byl odsunut kvůli vyšším výnosům jiných druhů. Jedná se o velmi odolnou a nenáročnou rostlinu. Kromě mouky se z ní vyrábí například alternativní kávovina jako náhražka kávy.
Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Složení
PŠENICE špalda*. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Alergeny
Lepek
Skladování
Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti vzduchu nejvýše 75 %.
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota 1 455 kJ / 344 kcal
Tuky:
2,4 g
z toho nasycené mastné kyseliny:
0,4 g
Sacharidy:
62,9 g
z toho cukry:
0,62 g
Bílkoviny:
13,2 g
Sůl:
0,0 g
- rizoto - použijte bulgur místo rýže a smíchejte ho s oblíbenou zeleninou nebo s houbami
- nádivka - bulgur nakombinujte například s paprikou, restovanou cibulkou, bazalkou a petrželkou
- polévka - bulgur přidávejte do polévky třeba místo těstovin, stačí ho vložit do polévky ke konci vaření a povařit ho v polévce jen 10 minut
- salát - zkuste smíchat uvařený bulgur s avokádem, ledovým salátem, cizrnou a balkánským sýrem, dochucujte solí, pepřem a citrónovou šťávou
- kaše - namočte datle do horké vody, nechte odstát, poté přidejte další vodu, přiveďte k varu a následně přisypte bulgur, trochu skořice a vařte 15 minut, po dovaření můžete přidat i arašídové máslo pro krémovitou konzistenci
Příprava bulguru je velmi snadná a podobná jako u kuskusu. Většinou spotřebuje až trojnásobek vody a můžete ho buď vařit 15 minut v kuse nebo stačí jen 5 minut a nechat ho dojít pod pokličkou. Je možné ho i nabobtnat zalitím studené vody. Nabobtání trvá přibližně hodinu.
Bulgur je tradičním pokrmem na Blízkém východě. Používá se hlavně na výrobu pilafů, kibbehy nebo salátů. U nás je méně známý, i když se nejedná o exotickou surovinu. Využíváme ho především jako přílohu nebo ho dáváme do nádivek, karbanátků a sekané.
Špalda je celkem zapomenutý druh rozpadavé pšenice, který byl odsunut kvůli vyšším výnosům jiných druhů. Jedná se o velmi odolnou a nenáročnou rostlinu. Kromě mouky se z ní vyrábí například alternativní kávovina jako náhražka kávy.
Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Složení
PŠENICE špalda*. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Alergeny
Lepek
Skladování
Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti vzduchu nejvýše 75 %.
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota 1 455 kJ / 344 kcal
Tuky:
2,4 g
z toho nasycené mastné kyseliny:
0,4 g
Sacharidy:
62,9 g
z toho cukry:
0,62 g
Bílkoviny:
13,2 g
Sůl:
0,0 g
Parametry
Výrobce | Country life |
Hmotnost | 250 g |
Bio | ano |