Využití: - rizoto - použijte bulgur místo rýže a smíchejte ho s oblíbenou zeleninou nebo s houbami - nádivka - bulgur nakombinujte například s paprikou, restovanou cibulkou, bazalkou a petrželkou - polévka - bulgur přidávejte do polévky třeba místo těstovin, stačí ho vložit do polévky ke konci vaření a povařit ho v polévce jen 10 minut - salát - zkuste smíchat uvařený bulgur s avokádem, ledovým salátem, cizrnou a balkánským sýrem, dochucujte solí, pepřem a citrónovou šťávou - kaše - namočte... Celý popis

Koupit za 62 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Využití:

- rizoto - použijte bulgur místo rýže a smíchejte ho s oblíbenou zeleninou nebo s houbami

- nádivka - bulgur nakombinujte například s paprikou, restovanou cibulkou, bazalkou a petrželkou

- polévka - bulgur přidávejte do polévky třeba místo těstovin, stačí ho vložit do polévky ke konci vaření a povařit ho v polévce jen 10 minut

- salát - zkuste smíchat uvařený bulgur s avokádem, ledovým salátem, cizrnou a balkánským sýrem, dochucujte solí, pepřem a citrónovou šťávou

- kaše - namočte datle do horké vody, nechte odstát, poté přidejte další vodu, přiveďte k varu a následně přisypte bulgur, trochu skořice a vařte 15 minut, po dovaření můžete přidat i arašídové máslo pro krémovitou konzistenci

Příprava bulguru je velmi snadná a podobná jako u kuskusu. Většinou spotřebuje až trojnásobek vody a můžete ho buď vařit 15 minut v kuse nebo stačí jen 5 minut a nechat ho dojít pod pokličkou. Je možné ho i nabobtnat zalitím studené vody. Nabobtání trvá přibližně hodinu.

Bulgur je tradičním pokrmem na Blízkém východě. Používá se hlavně na výrobu pilafů, kibbehy nebo salátů. U nás je méně známý, i když se nejedná o exotickou surovinu. Využíváme ho především jako přílohu nebo ho dáváme do nádivek, karbanátků a sekané.

Špalda je celkem zapomenutý druh rozpadavé pšenice, který byl odsunut kvůli vyšším výnosům jiných druhů. Jedná se o velmi odolnou a nenáročnou rostlinu. Kromě mouky se z ní vyrábí například alternativní kávovina jako náhražka kávy.

Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.

Složení

PŠENICE špalda*. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství

Alergeny

Lepek

Skladování

Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti vzduchu nejvýše 75 %.

Výživové údaje na 100 g

Energetická hodnota 1 455 kJ / 344 kcal

Tuky:
2,4 g

z toho nasycené mastné kyseliny:
0,4 g

Sacharidy:
62,9 g

z toho cukry:
0,62 g

Bílkoviny:
13,2 g

Sůl:
0,0 g
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Country life
Hmotnost 250 g
Bio ano