Arax Bulgur hrubý 500g

99 %
Stars
(10 hodnocení)

Po tepelném zpracování je velmi lehce stravitelný, nenadýmá. Bulgur je částečně naklíčená, usušená a nahrubo pomletá pšenice s lehce oříškovou chutí se širokými možnostmi využití. Je chutnější než kuskus, výživnější než rýže a připravuje se rychleji než kroupy. Při výrobě bulguru se pšenice nejdříve vypere a následně se usuší. Poté dochází k jejímu drcení, při kterém vznikají menší kousky, které se následně pomocí sít třídí podle velikosti zlomků na různé druhy. Protože je bulgur už předvařený,... Celý popis

Koupit za 32 Kč

Popis

Po tepelném zpracování je velmi lehce stravitelný, nenadýmá.
Bulgur je částečně naklíčená, usušená a nahrubo pomletá pšenice s lehce oříškovou chutí se širokými možnostmi využití. Je chutnější než kuskus, výživnější než rýže a připravuje se rychleji než kroupy.
Při výrobě bulguru se pšenice nejdříve vypere a následně se usuší. Poté dochází k jejímu drcení, při kterém vznikají menší kousky, které se následně pomocí sít třídí podle velikosti zlomků na různé druhy. Protože je bulgur už předvařený, je s ním při přípravě méně práce. Někdy jej postačí pouze zalít vroucí vodou a nechat pár minut nabobtnat bez následného tepelného zpracování.
Použití:
V české kuchyni se bulgur používá do salátů, nádivek, karbanátků, polévek nebo jako chutná příloha k masu. Bulgur je částečně naklíčená, usušená a nahrubo pomletá pšenice s lehce oříškovou chutí se širokými možnostmi využití. Je vynikající také jako samostatný pokrm se zeleninou a sýrem- viz naše recepty.
Příprava:
Vaří se stejně jako rýže,  na 1 hrnek bulguru 2 hrnky vody, osolíme, přivedeme k varu a vaříme na mírném stupni přibližně 15 min. do změknutí. Vynikající je vařená na cibulce.
Po tepelném zpracování je velmi lehce stravitelný, nenadýmá. Navíc obsahuje vitamin A, fosfor, železo a hořčík a minimální množství tuku. Je vhodný pro děti, sportovce a lidi s velkou tělesnou a psychickou zátěží.
 
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Arax