Ghí, ghee nebo ghíčko je sanskrtský výraz pro přepuštěné máslo. S ghí se můžeme setkat v souvislosti s ajurvédou, což je 5 tisíc let stará indická medicína. Ta považuje ghí pro své účinky na zdraví za elixír života.  Návrat ke kořenům Přepuštěné máslo není žádná novinka ani v našich krajích. Naše babičky takto prodlužovaly trvanlivost másla. Neměly k dispozici lednice a mrazáky a v této podobě jim máslo vydrželo ve spíži velmi dlouho. Ve starých kuchařských knihách se přepuštěné máslo používalo... Celý popis

Koupit za 521 Kč

Popis

Ghí, ghee nebo ghíčko je sanskrtský výraz pro přepuštěné máslo. S ghí se můžeme setkat v souvislosti s ajurvédou, což je 5 tisíc let stará indická medicína. Ta považuje ghí pro své účinky na zdraví za elixír života. 

Návrat ke kořenům
Přepuštěné máslo není žádná novinka ani v našich krajích. Naše babičky takto prodlužovaly trvanlivost másla. Neměly k dispozici lednice a mrazáky a v této podobě jim máslo vydrželo ve spíži velmi dlouho.

Ve starých kuchařských knihách se přepuštěné máslo používalo ke smažení, maštění knedlíků, kaší, brambor, do polévek a omáček, k potírání drůbeže, při pečení koláčů a buchet. Vědecké výzkumy nyní potvrzují, že máslo (a to přepuštěné obzvlášť) je velmi hodnotný a zdravý tuk.

Výhody GHÍČKA

- Skvěle chutná a voní 
- Nepřepaluje se = ideální na smažení 
- Trvanlivé minimálně 12 měsíců 
- Nemusí se chladit 
- Bez mléčné bílkoviny

Náš tip
Potřebujete uvařit rychlou večeři pro celou rodinu a doma je jen okoralý chleba? Chleba obalte v ušlehaném vajíčku a opečte na ghíčku. Potřete hořčicí, posypte pažitkou nebo nakrájenou cibulkou a jste královna kuchyně! Všichni si budou chtít přidat.

Ghíčko udělá z každého jídla delikatesu!

BIO ghíčko je od krav, co se chovají ve speciálním ekologickém režimu. Podmínky jejich života jsou co nejpřirozenější a většinu roku se pasou na trávě. A v tom je to kouzlo: Jejich mléko je mnohem kvalitnější než to z konvenčních chovů.
Zobrazit více

Parametry

Výrobce České Ghíčko
Hmotnost 760 g