Provita Jáhly 500g

88 %
Stars
(3 hodnocení)

Složení: jáhly. Výživové údaje na 100 g výrobku: energetická hodnota: 1514 kJ / 361,78 kcal; tuky: 4,2 g; nasycené mastné kyseliny: 0,72 g; sacharidy: 72,9 g; cukry: - g; bílkoviny: 11 g; sůl: 0,013 g. Země původu: Ukrajina. Skladujte: Skladujte v suchu a chladu. Použití: Jáhly neboli proso jsou dříve tradiční slovanskou surovinou se širokým využitím a velice jednoduchou přípravou. V našich jídelníčcích si pomalu získávají opět své místo, na dlouhou dobu je nahradila éra rýže, brambor nebo kukuřice.... Celý popis

Koupit za 29 Kč

Popis

Složení: jáhly.

Výživové údaje na 100 g výrobku:
energetická hodnota: 1514 kJ / 361,78 kcal;
tuky: 4,2 g;
nasycené mastné kyseliny: 0,72 g;
sacharidy: 72,9 g;
cukry: - g;
bílkoviny: 11 g;
sůl: 0,013 g.

Země původu: Ukrajina.

Skladujte: Skladujte v suchu a chladu.

Použití: Jáhly neboli proso jsou dříve tradiční slovanskou surovinou se širokým využitím a velice jednoduchou přípravou. V našich jídelníčcích si pomalu získávají opět své místo, na dlouhou dobu je nahradila éra rýže, brambor nebo kukuřice.

Původem jáhly pocházejí z Asie, konkrétně z Himalájí, oblíbené jsou především v Číně a Indii. Jáhly se získávají šetrným vyloupnutím zrníček z bezlepkové obiloviny prosa setého. Nevylouplá zrnka slouží jako krmivo pro ptáky.

Díky své jemné neutrální chutí můžeme jáhly v kuchyni využít nasladko i naslano. Výborné jsou např. v polévkách jako zavářka, v salátech, rizotech, zapékané se zeleninou nebo jakou součást náplní a fáší. V o něco tradičnějším pojetí – na sladko, jsou oblíbené jáhlové knedlíky, nákypy, ranní kaše, placky, korpusy na dorty, muffiny, bábovky, …

Příprava:
Propláchnuté jáhly vařte v poměru 1 : 2 (jáhly : voda) s kapkou oleje na mírném ohni dokud se voda nevstřebá (cca 10 - 15 minut).
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Provita
Hmotnost 500 g
Druh jáhly
Bio ne