BIO Pohanka kroupy (z mechanicky loupané pohanky) Mechanické loupání pohanky je šetrný způsob, jak pohanku zbavit tvrdé slupky. Výsledkem jsou kroupy světlé barvy se zachováním velkého množství živin. Složení je u pohanky velmi významné a řadí se díky tomu k superpotravinám. Je v BIO kvalitě a pro její lehce oříškovou chuť si ji zamilujete. Pohanka je navíc přirozeně bezlepková a lehce stravitelná. Připravená je velmi rychle a využít ji můžete na sladko i naslano. Z mechanicky loupané BIO pohanky... Celý popis

Koupit za 65 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

BIO Pohanka kroupy (z mechanicky loupané pohanky)
Mechanické loupání pohanky je šetrný způsob, jak pohanku zbavit tvrdé slupky. Výsledkem jsou kroupy světlé barvy se zachováním velkého množství živin. Složení je u pohanky velmi významné a řadí se díky tomu k superpotravinám. Je v BIO kvalitě a pro její lehce oříškovou chuť si ji zamilujete.

Pohanka je navíc přirozeně bezlepková a lehce stravitelná. Připravená je velmi rychle a využít ji můžete na sladko i naslano. Z mechanicky loupané BIO pohanky snadno vyrobíte pohankovou mouku. Tu pak můžete použít na pečení i zahušťování. Pohanku stačí umixovat do podoby prášku a přesít následně přes sítko.
Jaké jsou druhy pohanky
Pohanka loupaná kroupy: semínko pohanky zbavené tvrdé slupky
Slupka se odstraňuje dvěma způsoby:

Mechanicky (světlá pohanka) zachovává si větší množství zdraví prospěšných látek
Termicky (hnědá pohanka) napařováním celého semena. Dochází tak k částečnému úbytku živin, který je však pro mnohé lidi vykompenzován zajímavou nahořklou kakaovou chutí, která dodá pokrmům šmrnc. 

Co člověk to jiná chuť, a proto nám nezbývá nic jiného než ochutnat obě varianty a poté se rozhodnout pro svého favorita.
Pohanka lámanka: jsou to vlastně nalámané pohankové kroupy
Kdy použít kroupy a kdy lámanku?
Kroupy zvolte tehdy, když chcete mít konzistenci oddělených zrnek – např. při přípravě přílohy nebo pokud chcete jídlu dodat strukturu. Lámanka se naopak hodí tehdy, když potřebujete docílit kašovitější konzistenci nebo pokud se má pohanka víc spojit s ostatními surovinami. Čím kašovitější má pohanka být, tím více dílů vody použijte a tím déle ji vařte,
Jak pohanku využít v kuchyni?
Největší síla pohanky tkví v její univerzálnosti. Lze z ní připravit výbornou sladkou snídaňovou kaši se sušeným ovocem, oříšky a čokoládou, stejně jako ji lze využít jako přílohu k masovým a jiným pokrmům.
Po namletí na mouku se dá pohanka použít na lahodné palačinky, i bez namletí z ní můžeme uvařit chutné karbanátky. A co teprve pohankové rizoto, k jehož přípravě nepotřebujete nic, než to co máte ve spíži a lednici. Pohanka je zkrátka užitečná bezlepková potravina, z níž lze připravit celou řadu chutných jídel.

k přípravě polévek (zahuštění)
příloha k masům a zelenině (všude tam, kde se běžně používá rýže nebo kuskus)
příprava kaší
příprava pomazánek, zeleninových placiček
pečení například buchet (z lámané pohanky vytvoříte během krátké chvíle mouku)
k ochucení salátů

Složení
(Mlýnský výrobek) BIO pohanka mechanicky loupaná - kroupy*
*Produkt kontrolovaného ekologického zemědělství.

Výživové údaje na 100 g

Energie
1514 kJ / 357 kcal

Tuky
3,1 g

    z toho nasycené mastné kyseliny
0,6 g

Sacharidy
74,0 g

    z toho cukry
0,2 g

Vláknina
5,9 g

Bílkoviny
6,2 g

Sůl
0,01 g

Země původu
Polsko / Ukrajina (mimo EU)
Skladování
Skladujte v chladu a suchu. Chraňte před teplem a přímým slunečním zářením.
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Vital Country