Agar je přírodní "želatina", která se vyrábí z osmi druhů červených mořských řas. Je známá také pod názvem japonská želatina, kanten nebo E406. Agar je součástí cukrárenských želé. Umožňuje vytvářet tzv. vysoké vrstvy želé, které při krájení dobře drží tvar. Výrobky obsahující agar jsou vhodné pro domácí přípravu extra vysoké vrstvy želé na dorty a zákusky. Je vhodná také pro  jedince trpící nadváhou, neboť má nulovou energetickou hodnotu Složení: přírodní řasa Použití:1. Náhrada za klasickou želatinu:... Celý popis

Koupit za 20 Kč

Popis

Agar je přírodní "želatina", která se vyrábí z osmi druhů červených mořských řas. Je známá také pod názvem japonská želatina, kanten nebo E406. Agar je součástí cukrárenských želé. Umožňuje vytvářet tzv. vysoké vrstvy želé, které při krájení dobře drží tvar. Výrobky obsahující agar jsou vhodné pro domácí přípravu extra vysoké vrstvy želé na dorty a zákusky. Je vhodná také pro  jedince trpící nadváhou, neboť má nulovou energetickou hodnotu
Složení: přírodní řasa
Použití:1. Náhrada za klasickou želatinu: k přípravě marmelád, ovocných past, zmrzlinových pohárů, zavařenin nebo falešné paštiky. Množství 10g vsypat do 1 litru pitné vody, kterou dle potřeby ochutit. Poté dát vařit a po dosažení bodu varu odstavit a nalít do připravené formy např. s ovocem. Poté nechte zatuhnout.2. K regeneraci zažívání - 1 lžíce agaru do sklenice s vodou. Vypít před jídlem. 
Hmotnost: 10g
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Natural
Hmotnost 110 g