Polenta je instantní kukuřičná kaše. Kromě kaše z ní můžete udělat i knedlíky nebo placky. Má příjemnou kukuřičnou chuť a vůni. Vychutnejte si ji v biokvalitě. Přirozeně bezlepková. Využití: - krutonky - kaše k snídani - slaná kaše - osolte a přidejte kvalitní olivový olej, můžete také ochutit sójovou omáčkou nebo misem, lahůdkovým droždím, přidat sušená rajčata, bylinky, semínka, oříšky - knedlíky - povařte 100 g polenty a 360 ml vody, lehce osolte, směs nechte 5 minut vychladnout a přemístěte... Celý popis
Koupit za 46 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Polenta „1 min.“ 400 g BIO COUNTRY LIFE
Doprava:
49 Kč
Skladem
46 Kč
Koupit za 46 Kč
COUNTRY LIFE Polenta „1 min.“ BIO 400 g
Doprava:
59 Kč
Skladem
39 Kč
Koupit za 39 Kč
Country Life Polenta „1 min.“ 400g BIO
Doprava:
69 Kč
Skladem
49 Kč
Koupit za 49 Kč
Country Life Polenta „1 min.“ BIO 400 g
Doprava:
49 Kč
Skladem
44 Kč
Koupit za 44 Kč
Polenta "1min." 400g BIO CL
Doprava:
65 Kč
Skladem
47 Kč
Koupit za 47 Kč
Popis
Polenta je instantní kukuřičná kaše. Kromě kaše z ní můžete udělat i knedlíky nebo placky. Má příjemnou kukuřičnou chuť a vůni. Vychutnejte si ji v biokvalitě. Přirozeně bezlepková.
Využití:
- krutonky
- kaše k snídani
- slaná kaše - osolte a přidejte kvalitní olivový olej, můžete také ochutit sójovou omáčkou nebo misem, lahůdkovým droždím, přidat sušená rajčata, bylinky, semínka, oříšky
- knedlíky - povařte 100 g polenty a 360 ml vody, lehce osolte, směs nechte 5 minut vychladnout a přemístěte ji do potravinářské folie, kterou smotejte do válečku jako salám a na koncích zavažte, nechte ztuhnout
- pečení - dá se použít jako korpus na quiche a různé koláče, také můžete polentou nahradit část klasické mouky při přípravě chleba, housek, pizzy, litých buchet
Polenta je název pro kukuřičnou kaši, která se tradičně připravuje v severní Itálii a zemích jihovýchodní Evropy. Postupně se tak začalo říkat i kukuřičné krupici (nebo mouce), ze které se kaše připravuje. Běžná kukuřičná krupice potřebuje docela dlouhou dobu, než je uvařená, většinou okolo 45 minut. Proto se vyrábí také polenta instantní, kde krupice byla tepelně ošetřena párou. Té stačí jen minuta, dvě, a je hotovo.
Kukuřice je rostlina z čeledi lipnicovité, která může mít až šest metrů. Původně pochází z Jižní Ameriky, kde pěstuje již přes 5000 let. Od místních indiánů se kukuřice spolu s Kolumbem dostala do Evropy. Dnes je kukuřice po pšenici a rýži nejpěstovanější obilninou na světě. V Čechách ji na polích najdeme na jižní Moravě.
Kukuřice se využívá jako krmivo, dále jako surovina na výrobu cukru, oleje a škrobu. Některé druhy se pěstují jako zelenina. V potravinářství se z kukuřice vyrábí lupínky, mouka, krupice nebo kaše. Zvláště v rozvojových zemích je kukuřice cenným zdrojem obživy.
Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Složení:
Tepelně upravená kukuřičná krupice*. Může obsahovat stopy lepku. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Skladování:
Skladujte při relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
Legislativní zařazení:
Mlýnský výrobek - krupice.
Země původu:
Evropská unie
Certifikace:
CZ-BIO-001
BIO:
Ano
Příprava / určení:
Do 1,5 l vroucí vody vmíchejte obsah balení, 1 lžičku soli a 2 lžíce olivového oleje. Za stálého míchání vařte 1 minutu.
Využití:
- krutonky
- kaše k snídani
- slaná kaše - osolte a přidejte kvalitní olivový olej, můžete také ochutit sójovou omáčkou nebo misem, lahůdkovým droždím, přidat sušená rajčata, bylinky, semínka, oříšky
- knedlíky - povařte 100 g polenty a 360 ml vody, lehce osolte, směs nechte 5 minut vychladnout a přemístěte ji do potravinářské folie, kterou smotejte do válečku jako salám a na koncích zavažte, nechte ztuhnout
- pečení - dá se použít jako korpus na quiche a různé koláče, také můžete polentou nahradit část klasické mouky při přípravě chleba, housek, pizzy, litých buchet
Polenta je název pro kukuřičnou kaši, která se tradičně připravuje v severní Itálii a zemích jihovýchodní Evropy. Postupně se tak začalo říkat i kukuřičné krupici (nebo mouce), ze které se kaše připravuje. Běžná kukuřičná krupice potřebuje docela dlouhou dobu, než je uvařená, většinou okolo 45 minut. Proto se vyrábí také polenta instantní, kde krupice byla tepelně ošetřena párou. Té stačí jen minuta, dvě, a je hotovo.
Kukuřice je rostlina z čeledi lipnicovité, která může mít až šest metrů. Původně pochází z Jižní Ameriky, kde pěstuje již přes 5000 let. Od místních indiánů se kukuřice spolu s Kolumbem dostala do Evropy. Dnes je kukuřice po pšenici a rýži nejpěstovanější obilninou na světě. V Čechách ji na polích najdeme na jižní Moravě.
Kukuřice se využívá jako krmivo, dále jako surovina na výrobu cukru, oleje a škrobu. Některé druhy se pěstují jako zelenina. V potravinářství se z kukuřice vyrábí lupínky, mouka, krupice nebo kaše. Zvláště v rozvojových zemích je kukuřice cenným zdrojem obživy.
Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Složení:
Tepelně upravená kukuřičná krupice*. Může obsahovat stopy lepku. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Skladování:
Skladujte při relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
Legislativní zařazení:
Mlýnský výrobek - krupice.
Země původu:
Evropská unie
Certifikace:
CZ-BIO-001
BIO:
Ano
Příprava / určení:
Do 1,5 l vroucí vody vmíchejte obsah balení, 1 lžičku soli a 2 lžíce olivového oleje. Za stálého míchání vařte 1 minutu.
Parametry
Výrobce | Country life |
Hmotnost | 400 g |
Bio | ano |